0705 080 321
Telefontid: måndag - fredag 08:00 - 18:00

Nyhetern

Tillbaka

Drutex: S Fönster med en svensk certificering från Borås Institutet

Drutex:s fönster har blivit certiferade med svensk P-märkning som tilldelas av ett ledande Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Certiferingen gör det möjligt att utveckla försäljningen ännu mer dynamiskt på den nordiska fönstermarknaden. Detta bekräftar att fönster uppfyller rigorösa normer och krav som gäller bland fönster- och dörrtillverkare i Skandinavien.

 

Det svenska institutet SP är en av de mest kända institutionen med prestige och renommé som sysslar med forsking, testning, mätning och certifiering av produkter. Institutet vinner enorm uppskattning på den nordiska marknaden och produkter som undersöks och ackrediteras av SP uppfyller samtliga mest stränga tekniska krav för länder inom Nordeuropa.

 

Fönster IGLO5 samt IGLO 5 Classic har rigoröst testats. Tests omfattade fuktighet, motsåndskraft mot vinden, vattentäthet, luft- och vattengenomsläpplighet, samt tests genomförda under en lång tid på 6 veckor då fönster har utsatts på extrema temperaturer från -30◦  Celsius upp till +60◦  Celsius. DRUTEX:s fönster och dörrar uppnådde i samtliga tests utmärkta resultat vilket bekräftar att kvalitet som firman erbjuder uppfyller stränga nordiska normer och krav.

 

P-märkning är synonym till utmärkta parametrar av fönster och dörr. Märkningen innebär att vederbörande produkt uppfyller samtliga rätts- och kvalitetsnormer vilka är gällande inom den nordiska marknaden i fråga om lag och rätt i byggbranchen. P-märkning gararnterar att enskilda produkter är komplett undersökna både i fråga om utförande av kvalitet, tillverkningsprocesser och montering, samt uppfyllande av samtliga krav angående motdståndskaraft mot väderfärhållanden.

 

„DRUTEX låter sedan många år tillbaka testa och undersöka sina produkter på ett oavhängigt sätt. Dessa undersökningar har till syfte att bekräfta produkters höga kvalitet och ofelbarhet. Förutom certifieringar som tilldelades firman, har firma också fått märkningar och certifieringar från IFT Rosenheim (Tyskland), SP (Sverige), CSI (Tjeckien), ITB(Polen) och firma oavbruttet kontrolerar sina fönster och dörrar i vårt undersökningslaboratorium. För att genomföra kontrollåtgärder har B&R-avdelning utrustats med den största undersökningsmaskinen från KS Schulten. Samma maskiner använder stora certifieringsorganisationer i Europa.

 

Tack vare kontrollåtgärder är firman säker att dess produkter utmärker sig med fantastiska egenskaper och uppfyller även mest rigörösa normer oavsett i vilket klimat de används: från och med den heta Sicilien genom frostig Skandinavien” – säger produktionsdirektör vid DRUTEX S.A. Bogdan Gierszewski

 

SP certyfikat betyder för DRUTEX:s produkter en investering i firmans konkurrenskraft. På grund av det kan firma erbjuda sina produkter ännu mer dynamiskt i Skandinavien och kunder är säkra på att fönster och dörrar uppfyller samtliga normer som ställs på denna marknad.