0705 080 321
Telefontid: måndag - fredag 08:00 - 18:00

Nyhetern

Tillbaka

Drutex utvidgar sitt anbud med ett modernt lyft- och glidsystem hs

DRUTEX utvidgar sitt anbud med ett modernt lyft- och glidsystem HS. Systemet tillverkas med stöd av egenutvecklad teknologi av DRUTEX:s 7-kammarprofiler och det är en ideall lösning för att utföra moderna stora terrass- och balkonginglasningar. HS-dörrar utmärker sig med en elegant design som karakteriserar modern inredning och garanterar en användarkomfort.

 

Systemet är utrustat med unika på marknaden tätningar i velour som har hittills använts enbart bland världens biltillverkare och som påverkar tätningens parametrar. Det är världens första lösning anpassad av fönster- och dörrtillverkare.

 

Systemet IGLO-HS tillverkas av profiler av hög kvalitet klass A, enbart av en ny råvara. Detta är en innovativ, egenutvecklad lösning av DRUTEX S.A. Den nya produkten passar ideallt till energisnåla och passiva hus på grund av tillämpad tätningsteknologi samt profiler av bäst kvalitet och en optimal uppbyggnad.

 

Tillämpad teknologi tilllåter även kontruktioner med maximalyta upp till 6500x2600cm, vilket garanterar mer ljus inne i rum och skön inredning och garanterar samtidigt stabilitet, funktionalitet och en lätt konstruktion. Ett speciellt anpassat beslag med två oberoende golvskenor orsakar att det inte krävs någon större kraft fört att skjuta enorma dörrblad medan forfarande garanteras att användning är säker tack vare en stabil konstruktion även då dörrbladet vägger upp till 400 kg.

 

Dessutom utrustas både ram och blad med speciella unika tätningslister i velour som inte erbjuds av andra dörr- och fönstertillverkare, vilka är populära bland världens biltillverkare eftersom dessa tätningar påverkar systemets energi- och ljudisolerings parametrar och förebygger att tätningen klibbar fast i låg temperatur.

 

„Tillverkat av Drutex lyft- och glidsystem är ett svar på kunders förväntningar i fråga om moderna, eleganta lyft- och glidkonstruktioner. Dörrar utmärker sig med en egenutvecklad 7-kammarprofil, tillverkad enbart ur en ny råvara och ett innovativt tätningssystem i velour med EPDM som anses som en nyhet på dörr- och fönstermarknaden. Tillämpat material påverkar underbart energi- och täthetens parametrar. ” – säger Bogdan Gierszewski, produktionsdirektör i DRUTEX S.A

 

Högklassiga profiler, rika färger och eleganta detaljer orsakar att dörrar i HS lyft- och glidsystem utmärker sig med en unik design och elegans. Systemets unika stil betonar aluminiumhandtag, handtagspaket med trycke och dragknopp. Genom att blanda olika modeller och färger lyckas var och en skapa sin egen stil.

 

Dörrar utrustas med en låg aluminiumtröskel som förebygger hinder i gångstråket och möjliggör att den sätts i jämnhöjd med golvet. En speciell konstruktion på värmeisolerad tröskel och tack vare förstärkningsprofiler förbättras värmeisolering och motverkas köldbyggor.